微信关注 Android下载
微信关注 Android下载

当前位置: 首页 » 考古之殇 > 消失的文明 > 正文

高棉王国的历史和衰落

2013年05月15日 10:11   来源: 消失的文明百科    作者: 超级管家122    【 收藏本文
 
 
高棉王国

高棉王国

   
  高棉帝国,又叫吴哥王朝,伊勒到东南亚中南半岛个古国,领土范围主要是乃歇个柬埔寨,全盛时期加仔乃歇个泰国搭仔老挝。
  大约莫匝公元400年,高棉人起个叫真腊个国家,可以算是高棉帝国个前身。7世纪里向,阇耶跋摩一世统治个辰光势力直到乃歇个泰国东北搭老挝,加上高棉人由信印度教改信仔佛教。后头真腊拨爪哇人短暂统治仔一段辰光。
  802年,阇耶跋摩二世复国,定都吴哥王城,伊用好几百只战象征服仔四周个地方1010年至1150年苏利耶跋摩一世搭苏利耶跋摩二世统治个辰光,帝国交关结棍。
  13世纪开始,高棉拨安南搭暹罗攻打,高棉人惟有放弃仔吴哥,迁都去金边勒浪,吴哥王城居淹沒勒茫茫个森林里向哉。从此吴哥窟便于世上消失了五百年,直至19世纪中叶才重见天日。
  19世纪後期,法国考古学家亨利莫霍(HenriMouhot)在金边北方约311公里处的暹粒(SiemReap)省省府暹粒,发掘出埋没在森林中将近400多年的吴哥王朝都城,消息一传开来,立即震惊全世界,名列世界人类文明七大奇景之一的吴哥窟,终于再度显露在世人眼前。1992年被联合国教科文组评定为世界级人类文化遗产。在吴哥王朝时期,极力吸引印度教和佛教文化,并且建造一系列大规模的寺庙,这些寺庙分布于都城内及周围区域。现存的吴哥建筑群包括吴哥城(AngkorThom大吴哥)、吴哥寺(AngkorWat小吴哥,又称吴哥窟),以及其他的建筑约600座,散布在约40平方公里的热带雨林中。

(责任编辑:小白)

评论
已有 0 条评论, 点击查看
登录
验证码:
共有0条评论,点击查看
网站地图    |    关于我们    |    主编信箱    |    在线投稿    |    版权
版权所有: 山西省考古研究所      备案号: 晋ICP备11004517号
地址: 山西省太原市文庙巷33号 邮编:030001      电话: 0351-5259151      E-mail: kaoguhui_sx@163.com